Το Άστρο των Χριστουγέννων

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης γυμνασίου, στα πλαίσια των μαθημάτων της Φυσικής, της Γεωγραφίας και των Θρησκευτικών, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου προκειμένου να παρακολουθήσουν την προβολή με θέμα "Το Άστρο των Χριστουγέννων". Την ίδια προβολή παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης γυμνασίου την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ταξίδεψαν πίσω στους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του Χριστού στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ και θυμήθηκαν πώς η γέννηση αυτή γνωστοποιήθηκε στους ταπεινούς βοσκούς από «πλήθος στρατιάς ουρανίου» και στο λαό του Ισραήλ από την άφιξη των Σοφών Μάγων της Ανατολής οι οποίοι με οδηγό τους το φως «αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή», διέσχισαν έρημους και όρη για να έρθουν να προσκυνήσουν «το άγνωστο αυτό παιδίον». Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:

  • Τι ήταν το φως που τους οδήγησε μακριά από τη χώρα τους;
  • Τι είδους άστρο τους οδήγησε στο μέρος όπου ήταν σπαργανωμένο το Βρέφος της Βηθλεέμ;
  • Τι ήταν άραγε το μυστηριώδες και υπέροχο αυτό άστρο, του οποίου το ακτινοβόλο φως φωτίζει και εμπνέει τους ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια;

 

IMG 20171215 114228